Erastamisagentuur pani sel nädalal ASi Tartu Lennujaam aktsiad taas müüki. Linnavalitsus aga leiab, et Ülenurme lennuvälja säilimine on linnale väga oluline, ja seepärast taotleb seda endale.

Abilinnapea Hannes Astok märkis Postmehele, et lennujaam vajaks 20-25 miljonit krooni investeeringuteks, peamiselt elektroonika väljavahetamiseks, aga ka lennujuhtimiskeskuse renoveerimiseks.

Vajalikud investeeringud ei tohiks olla üle jõu käivad, märkis Astok. "Raha oleks võimalik taotleda nii europrojektidest kui ka Eesti riigi investeerimisprogrammidest."

Linna soov on, et riik jätkaks Tartu lennujaama doteerimist igal aastal kahe miljoni krooniga, nagu ta on seda viimastel aastatel teinud. Linna ülesandeks jääks Astoki hinnangul investeeringuteks vajaliku raha hankimine.

Küsimusele, kuidas garanteerida seda, et riik doteerimist jätkab, vastas Astok, et see on kokkuleppimise asi.

Meie ülesanne on riigile selgitada selle lennuvälja regionaalset tähtsust, sõnas Astok. "Ülenurme lennuväli on ainuke Lõuna-Eestis, kus lennukid ei pea muruplatsile maanduma."

ASi Tartu Lennujaam juhataja Rein Mark on varem öelnud, et pole vahet, kes on lennuvälja omanik, peaasi, et ta poleks selline, kes lennuväljaga paar kuud katsetab ja kui midagi välja ei tule, paneb selle kinni ning hakkab seal hoopis puunööpe tegema.