Lisaks Emajõe äärde kerkivale AS Linnaehituse ehitatavale Tigutornile ja Kvintett Kinnisvara projekteerimisjärgus olevale spaahotellile teisele poole jõge on paljudel teistelgi Tartu kinnisvaraarendajail soove ja ideid linna kõrghoonete rajamiseks, teatas Tartu linnavalitsus.

“Viimase aasta jooksul on linnavalitsusele laekunud kirju ja eskiise soovitavatest kõrghoonetest ridamisi,” ütles linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven.

Koostamisel olevate detailplaneeringutega tehakse ettepanekuid kõrghoonete rajamiseks Tallinna poolt linna sissesõidu tee äärde Kreutzwaldi 66 krundile ning Narva mnt 2 krundile Atlantise ööklubi kõrvale. Projekteerimisjärgus on 16-korruseline kortermaja-ärihoone Jaama 169 krundile Kivilinna poe kõrval ning projekteerimistingimused on väljastatud 15-korruselise ärihoone-korterelamu püstitamiseks Kalda tee 26 krundile.

Detailplaneeringu algatamise ettepanek on tulnud ka Emajõe lähistele Soola 5, 5b ja 7 kinnistutele ühe kuni 25-korruselise ja teise 9-korruselise hoone püstitamiseks.

Linnavalitsusele tutvumiseks saadetud eskiisi kohaselt soovib kinnisvaraarendaja Mart Avarmaa ehitada 13-korruselist spaa ja konverentsikeskusega hotelli Vanemuise kõrval asuvale krundile.

Linna üldplaneering näeb ette kõrgemate kui seitsmekorruseliste hoonete puhul arhitektuurikonkursi korraldamise.