EHITUSMESS

Tartu Näituste messikeskuses algab täna traditsiooniline Ehitusmess ja Tööriist 2006, mis toob seekord kokku rohkem firmasid kui iial varem.

Kohal on enam kui 150 ettevõtte esindajad, kes esitlevad huvilistele ehitusvahendeid ja -tehnikat ning materjale nii sise- kui ka välistöödeks.

Messidelt on võimalik leida praktiliselt kõike, alates vedelatest tapeetidest kuni katuse-

akendeni. Ettevõtmise peakorraldaja Karin Poolaku sõnul tahavad nad pakkuda külastajaile võimalikult laia valikut.

Poolak usub, et hoolimata sellest, kas inimene ehitab kodus vannituba või treppi, peaks ta kolme päeva jooksul leidma messilt palju huvipakkuvat. Messil näidatakse uut värvieemaldustehnoloogiat, tutvustatakse kukkumiskaitsevahendeid, kütte- ja ventilatsiooni-süsteeme, projekteerimistarkvara, biomeetrilisi ukselukke, vannitoasisustust jpm. Näha saab ka mitmeid tuliuusi ehitusmasinaid, millest suurim kaalub 23 tonni.

Tartu Kunstikooli õpilased taastavad ja disainivad ümber vanu puitaknaid, mis annab  viimastrele täiesti uue väärtuse. Tartu Ülikooli Tehnikainstituut näitab töövahendeid ja -mee-todeid, mida rakendatakse majade soojapidavuse ja õhu-juhtimise uurimiseks. Tutvumi-seks on väljas uued õhkmassaaÏ-vannid, kütte- ja ventilatsiooni-süsteemid jpm. Ehitusmessi ja Tööriist 2006 korraldaja on AS Tartu Näitused.