Põllumehed saavad üldinfot Euroopa Liidu (EL) ajaloost ja liitumisprotsessist. Tartumaa põllumeeste koostööpartnerid Soome Lappeenranna maakonnast saatsid tartlaste palvel esinema maakonna eurokonsulendi Eeva-Maria Heikka ja maakonna põllumajandussekretäri euroküsimustes Terttu Kivineni, sest Eestis kahjuks sellise tasemega lektorid puuduvad, ütles ETAle Tartumaa põllumeeste liidu esimees Jaan Sõrra. Põhjanaabrid räägivad Soome põllumajanduse olukorrast enne ja pärast EL astumist. Sõrra usub, et soomlased vastavad ausalt kõigile küsimustele, et meie põllumehed saaksid kuulda, milline tulevik neid ootab.

Soome põllumehed ei soovinud Euroopa Liiduga liituda, Sõrra hinnangul pole nad vist praegugi liidus olekuga rahul - liitumise järel on talude arv vähenenud Soomes kolmandiku võrra.

Sõrra arvab, et liitumise järel hakkavad Eestis hästi elama suuremad põllumajandustootjad ning oletab, et suuremad ettevõtjad on liitumisest ka huvitatud, aga kõigi põllumeeste arvamuste kohta tal andmeid pole. Sõrra hinnangul ei tea Eesti põllumehed Euroopa Liidust eriti midagi.

Infonädalal tahab põllumeeste liit ka välja selgitada, kui palju on põllumehed tegelikult informeeritud euroasjadest. "Soovime infopäevadel arendada euroliidualast diskussiooni ja kuulata, mida maainimene ja põllumees liidult ootab ja loodab. Tahame teada, millisena maaelanik ja põllumajandustootja näeb euroliidualase infolevi korraldamist valitsuse poolt (just spetsiifiline, põllumajandustootjat huvitav info)," teatas Sõrra.

Infonädala üritused algavad iga päev kell 11. Eile oli infopäev Luunjas, täna Varal, homme Tartu vallamajas, neljapäeval Rannu rahvamajas ja reedel Reola kultuurimajas algusega kell 10.

Euroopa Liidu infosekretariaat toetas infonädala korraldamist 40.000 krooniga.