Tõenäoliselt mäletavad nüüdseks vaid mõned üksikud inimesed, et 16. aprilli varahommikul mõõdeti Tartus Emajõe veetasemeks 331 cm üle jaama nulli. Toona pääsesid Supilinna ja suure osa Ihaste elanikud veeuputusest väga napilt – puudu jäi kümmekond sentimeetrit, kirjutab Eesti Päevaleht.

Nüüd on OÜ Meloni Majad hakanud rajama Supilinna Oa ja Meloni tänava ristmikule kolme kortermaja. Tavalise veeseisu korral jääb jõgi krundi piirist 40 meetri kaugusele. Krundi madalaim koht on Tartu linnavalitsuse andmeil 331 cm üle jaama nulli – täpselt sama palju, kui tänavu kevadel oli Emajõe veetase.

Arendusfirma Meloni Majad juhatuse liige Sven Jalakas selgitas, et Emajõgi ehitatavaid maju ega nende hoove üle ujutama ei hakka, sest arendaja plaanib tõsta maapinda nii palju, et krunt on tänavusest Emajõe kõrgtasemest meetri jagu kõrgem ja võimalik üleujutus majadeni ei jõua.

Kui aga vesi tõuseks tänavusest üleujutustasemest veidigi kõrgemale, mida on statistika kohaselt juhtunud viimase saja aasta jooksul kaks-kolm korda, siis on üsna tõenäoline, et majade parklad jääksid vee alla. „Siis peaks tõesti ka terve Supilinn ära uppuma,” märkis Jalakas.