Tartu linnavalitsus kiitis heaks Annelinnas, Jaama tänav 203 asuva krundi detailplaneeringu eskiislahenduse, millega kavandatakse uue Maxima kaupluse ehitust. Praegu kasutatakse ala autoparklana.


Rajatav ostukoht tuleb ühekorruseline, suurima lubatud ehitusaluse pindalaga kuni 1190 ruutmeetrit ning kõrgusega üheksa meetrit. Parkimine on lahendatud krundisiseselt ning autodele luuakse 70 parkimiskohta.


Linnavalitsus pidas nõu ka Anne tänav 46, 48 ja 48a kruntide ja lähiala detailplaneeringu algatamise osas, mille eesmärgiks on kaaluda moodustatavale krundile kaubanduskeskuse rajamise võimalusi.


Umbes kahe hektari suurusele alale kavandatakse Rimi kaubanduskeskust, kusjuures olemasolev Säästumarketi hoone on plaanis lammutada. Lõplikku otsust veel ei langetatud ning aruteluga minnakse hiljem edasi.


Tartu raad saatis volikokku ka Lõunakeskuse ja Tartu Teaduspargi laienduse detailplaneeringu kehtestamise eelnõu.


Planeering näeb ette kaubanduskeskusele kahekorruselise juurdeehitise püstitamist, suurima lubatud ehitusaluse pindalaga 33 000 ruutmeetrit. Parkimiskohtade arvu suurendamiseks rajatakse ka kahetasandiline parkla.


Tartu Teaduspargile reserveeritud kinnistu, aadressil Riia 195, on kavas jagada äri- ja tootmishoonete kruntideks ning sinna lubatakse ehitada kahe- kuni kaheksakorruselisi hooneid.


Kavandatava liikluslahenduse tuiksooneks on planeeringuala läänest ja lõunast ümbritsev kogujatee, mis hakkab ühendama Ringtee ja Riia tänavat. Uue tee ehitab välja OÜ Lõunakeskus.


Kuna osa kavandatud hooneid asub nii Tartu linna kui Ülenurme valla territooriumil, on planeeringuga tehtud ettepanek muuta linna ja valla piiri ning sellele eelnevalt sõlmida kahe omavalitsuse vahel ühtse ehitusõiguse realiseerimist võimaldavad lepingud.