"Lennundus on kõigi Euroopa lennufirmade jaoks keeruline ettevõtmine, sest hinnad ja eurokriis pitsitavad," kommenteeris Taskila. Ühinemist Airbalticuga peab ta võimalikuks, kuid sellega kaasneksid "väga paljud väljakutsed", vahendas BNS.

"Hetkel läbirääkimised ei käi. Kõigil Balti riikidel on probleemiks väike koduturg, aga meil kõigil on vaja otselende," selgitas ta. Kui oleks üks lennufirma Baltikumis, tekiksid Taskila hinnangul muud probleemid, sealhulgas töötajate värbamise küsimus.

Majandus-ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles teisipäeval intervjuus Postimehele võimalikku ühinemist kommenteerides, et "mõtlemisainet ja ehk ka koosmõtlemise ainet siin on. Kuidas teha nii, et meil oleks head lennuühendused äriliselt tasuval moel?"

"Äriline hakkamasaamine on siiski esimeseks nõudmiseks," lisas minister.

Nii Läti peaminister Valdis Dombrovskis kui ka transpordiminister Aivis Ronis on avaldanud arvamust, et naaberriikide Eesti ja Läti lennufirmad Estonian Air ja Airbaltic võiksid jõud ühendada.

"Oleme avatud Balti riikide ühise lennufirma ideele, kuid keegi pole tõsiselt sellest rääkinud," ütles Dombrovskis septembri alguses kohtumisel Eesti ajakirjanikega.

Airbalticu president Martin Gauss on öelnud, et SAS-i tüüpi ühisfirma ei oleks hea mõte ning pigem võiks tema sõnul koostööd teha koodijagamisega.