“Tasku muutub suurimaks kaubanduskeskuseks südalinnas, lisaks on plaanis kasvatada ka restoranide ja kinode ala,” märkis Tasku keskuse juhataja Eveli Opmann.

Tasku keskuse laienduse projekteerimistööd algavad järgmisel ja ehitus ülejärgmisel aastal. Kuna tegemist on eelkõige laiendusprojektiga, siis ehitustööd olemasoleva keskuse igapäevast toimimist ja kliente oluliselt ei mõjuta.

Selle aasta kevadel korraldasid Tartu bussijaama kasutavad bussifirmad koostöös Tartu linnavalitsuse ja Tasku keskuse arendajatega näidisalal busside sõidutesti, mis kinnitas kavandatava transpordiskeemi sobivust ja ohutust.

Testisõidu tulemusel otsustas Tasku keskuse arendaja teha muudatuse projekti ning kavandada seni 4 meetri ja 4,5 meetri laiuste peatuskohtade asemel kõik võrdselt 4,2 meetri laiused. Kokku tuleb uude bussijaama 12 peatuskohta.

Lisaks sõidutestidele küsis Tasku keskus möödunud aastal kõigilt vedajatelt ka kirjalikke ekspertarvamusi. Nii Sebe, Tarbusi kui Lux Expressi esindajate hinnangul on tulevased lahendused sobilikud ning busside sisse- ja väljasõidu alade mõõdud piisavad tagamaks busside ohutut liiklemist.

2013. aasta lõpus viis Faktum & Ariko Tartu bussijaama külastajate seas läbi küsitluse, mille järgi olid kasutajad bussijaama asukohaga väga rahul, kuid soovitasid parandada liiklusturvalisust ning tõsta kassades teeninduse kiirust.

Lisaks liiklusturvalisusele tõid bussijaama kasutajad probleemina välja töötavate kassade vähesuse ning vähese avara ruumi. Nooremad küsitletud inimesed nägid vajadust ka kiirema interneti ja laste mängutoa järele.

2012. aasta augustis avati Taskus kolm miljonit eurot maksev juurdeehitus, mis ühendas kaubanduskeskuse Plasku büroohoonega. Kokku on Tasku keskuse ehitusse investeeritud üle 60 miljoni euro, keskuses töötab üle 500 inimese.

Tasku keskuse arendaja on Lõuna-Eesti suurim kinnisvaraarendaja, 100-protsendiliselt Eesti kapitalil põhinev AS Estiko. 

Lisaks Taskule ja Emajõe Ärikeskusele on Estiko suuremad arendusprojektid Sisustus E-Kaubamaja, Kesklinna Keskus ning Tähe 4 büroohoone.