Tema sõnul selguvad märksa huvitavamad ja rohkem rohkem tähendavad arvud homme, kui statistikaamet teeb teatavaks teise kvartali tööhõive näitajad. “Kui tööhõive üldse kasvas, siis jääb see kasv kindlasti alla majanduskasvule,” ütles Pajula Eesti Päevalehele.

Kas ja kui kiiresti SKT edasi kasvab ja kunas selle mõju tavainimesele nähtavaks saab, pole
Pajula sõnul veel kaugeltki kindel: “Kui tuleb väljastpoolt jälle üks suurem löök, on kasv hoobilt taas -5 või -6%.”

Tõenäoliselt jääb kasv tema sõnutsi veel mitmeks aastaks kiduraks, sest inimesed tegelevad võlakoormuse vähendamisega ja see omakorda hoiab tagasi tarbimist.

Seni kuni reaalne töötus märgatavalt langema ei hakka ning töötavate inimeste palgad taas tõususle ei pööra, jääbki SKT kasv märgatavaks ja arusaadavaks vaid üksikutele eksportivatele ettevõtele.

Ühtegi märki ega otsest põhjust, miks peaks palgad taas kasvama hakkama, enam kui 4000 inimesele tööd andva NG Investeeringute ühe juhi Enn Kunila sõnul ei ole.

“Kampaania korras palga tõstmissse mina ei usu, palgatõus saab tulla vaid efektiivsuse arvel,” ütles Kunila, kelle osalusega kontserni kuuluvad näiteks Liviko ja Balbiino, aga ka Tallinna ja Tartu Kaubamaja ning Selveri kett. Samuti ei plaanita Kunila sõnul lähiajal alustada suuremat värbamisrallit.