See kinnisvaraost on kooskõlas Technopolise rahvusvahelise kasvu strateegiaga, mis on keskendunud Põhjamaade ja Balti regioonile, teatas Technopolis.

Ostuhind, mis sisaldab ka linnaku kolmanda hoone ehituse lõpetamist, on 61 miljonit eurot.

Ettevõte loodab tehingu lõpule viia selle aasta 1. maiks. Technopolis tõstab oma tulevikuprognoosi käesoleva aasta netokäibe ja EBITDA kasvu kohta 9-12 protsendilt 14-17 protsendini, eeldusel, et tehing edukalt sõlmitakse.

Linnak on varustatud hea transpordiühenduse ja teenustega ning asub vähem kui kolme kilomeetri kaugusel Vilniuse ärikeskusest, vahetult uue kavandatava ringtee kõrval. Linnakus asub kolm hoonet, milles on rendipinda kokku 42 300 ruutmeetrit. Kasvupotentsiaali on 30 000 ruutmeetri jagu.

Viimane kolmest hoonest valmib kava kohaselt selle aasta oktoobris. Büroopindade arvu kasv Vilniuse kinnisvaraturul on olnud tagasihoidlik ja turul on B-klassi vabade kontorite määr ligikaudu 11%. Rendihinnad on pidevalt tõusnud ja keskmine neto rendihinna tase on praegu 8 kuni 14 eurot ruutmeetri kohta.

Investeeringu puhastulu määr on 8,2%. Esialgne rahavoopõhine puhastulu määr on 7,6% ja eeldatavasti stabiliseerub see 9,3% tasemel. Linnaku kahe hoone pinnad on pikaajaliste rendilepingute alusel sajaprotsendiliselt välja renditud ja veel lõpetamata hoone pinnad on juba 46% ulatuses broneeritud. Linnaku klientide hulgas on pangandus-, konsultatsiooni- ja masinaehituseettevõtteid.