„2013. aasta oli ettevõttele edukas – Technopolis Ülemiste ASi arendatud äripindade täituvus linnakus küündis aasta lõpuks 97,7 protsendini,“ ütles Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov pressiteates.

Eelmise aasta tähtsündmuseks võib tema sõnul pidada 24 000 m² kolmiktorni valmimist Lõõtsa tänaval, mis oli linnaku senise ajaloo mahukaim arendusprojekt. Praegu asuvad selles hoones näiteks Eesti maksu- ja tolliameti ning IF-kindlustuse peakontorid.

„Olulise täienduse sai eelmisel aastal ka Ülemiste City ühistranspordiühendus,” lisas Jostov. “Novembrikuus avati linnakus seitse uut bussipeatust ja Tallinna teiste linnaosadega ühendavad meid tänaseks neli erinevat bussiliini ning ida suunal liikuvad rongid, mis annab linnaku ligi 6000 töötajale varasemast suuremad liikumisvõimalused.“

Kui seni on ettevõtte eesmärgiks olnud Ülemiste Citys uute büroo- ja ärihoonete arendamine ja nendega kaasnevate teenuste pakkumine, siis värskelt avalikustatud arhitektuurikavandi kohaselt kerkivad linnakusse järgmise 10-15 aasta jooksul veel ka kortermajad, söögikohad, meelelahutusasutused, pargid ja palju muudki.

„Eesmärgiks on teha Ülemiste Cityst täisväärtuslik linnaosa, tuua siia elu 24/7 ja luua keskkond, mis mõjuks linnakus tegutsevatele ettevõtetele ja töötajatele innustavalt. Seda plaani hakkame ellu viima koos Mainor Ülemiste ASiga,“ selgitas Jostov. „Järgmiseks suuremaks arendusprojektiks saab Lõõtsa tänav 5 uue 13-korruselise büroohoone ehitus.“

AS Technopolis Ülemiste kuulub 49 protsendilise osalusega AS-le Mainor Ülemiste ja 51 protsendilise osalusega Soome börsifirmale Technopolis Plc.