Kinnistute omanikuks sai DeltaMax Group, mis kuulub ehitusfirmale Riverside OÜ, kelle jaoks oli nimetatud kinnistute soetamine seni suurim investeering. Ostu finantseeris Swedbank. Riverside’st 50% kuulub Pala valla pearaamatupidajale Mirje Põllule, kelle abikaasa Jüri Põld on Hillar Tederi Ukraina arendustel ehitusjuht. Ülejäänud poolt firmast omavad Aivar, Andreas ja Silvi Nõu, vahendab aripaev.ee.

Riverside’i seob Tederiga veel see, et firma 2008. aasta põhitegevus oli Tederile kuuluva Al Mare Majad OÜ tellimusel Rocca Al Mare büroohoone ehitamine.

“Hillar Tederit tunnen ja olen temaga ka mitmel korral suhelnud, kuid väide, et tema kuidagi kontrollib DeltaMax Groupi, on vale,” teatab Nõu. Riverside’i plaanidest Nõu rääkida ei soovi.

Riverside’i kõrval seisab partnerina Skanska EMV, kes on algusest peale omanud neljandikku kinnistutest. “Praegu sujub koostöö konstruktiivselt ja loodame ka selle jätkumist,” iseloomustab Skanska EMV juhatuse liige Alar Kullison läbisaamist uute partneritega. “Oleme arutanud ka kinnistute jagamist,” märgib Kullison.