Autode käsipesula ja haagiserent on uue moodsa ilme saanud hoones tegutsenud juba kaks aastat. Krundi ostis kunagi Kerli Kruusmann koos abikaasaga. Mees hakkaski esmalt ajama pesulaäri. Kerli vedas samal ajal Pirital Regati puiesteel asuvat Malltopi kohvikut, mis samuti perele kuulub. Kuna aga noorte elupaik on Kohila ja käes oli magus krunt maantee ääres, otsustati pesula juurde ehitada ka söögikoht.

„Ehitus kestis meil ligi poolteist aastat. Paljud ootasid ja uurisid, et mida siin nii kaua tehakse,” ütles Kruusmann lõbusalt. Kaks kuud tagasi avatigi Harakapesa kohvik-pubi, kus kõik, ka sisekujundus, on abikaasade omalooming. Kohalike ja möödasõitjate ootusärevus sai läbi.

„Tööd on praegu väga palju, täna ongi mul esimene täitsa vaba päev. Meil läheb väga hästi, üllatav lausa. Nädalavahetusel on meil keeruline vaba lauda leida. Mulle tundub, et siin käib terve Raplamaa ja muidugi möödasõitjad,” rääkis Kerli Kruusmann.

Õhtul paistab maanteele Harakapesa akendest roheline valgus, mis ülihästi tähelepanu köidab. Inimesi meelitatakse aga ka toiduga – lambaliha ja veise sisefileed siinkandis naljalt mujalt ei leia.

„Täna töötab siin kokku seitse inimest pluss mina ise. Laienemisruumi meil on. Maja ennast suuremaks ehitada ei lubata, aga teine korrus on meil täna veel kasutuseta. Sinna plaanime peoruume ja mängutuba,” rääkis Kruusmann tulevikumõtetest.

Ka pesulal ja sellega koos oleval haagisterendil läheb maantee ääres hästi. Koha nimi Harakapesa on tulnud Kerli hüüdnimest.

Ettevõtted Tallinna-Türi trassil


Artikkel on osa maanteeprojektist, mille raames uuris Ärileht, millised ettevõtted tegutsevad trassil Tallinnast Viljandisse.