“Tegusa Eesti” stipendiumi saaja valib välja Olympic-Online esindajatest koosnev žürii ning peamisteks valikukriteeriumideks on organisatsiooni senised saavutused, edumeelsus ning elujõulisus. Stipendiumi suurus on 3000 eurot ning kandideerimisperiood algab 1. detsembril ja kestab kuni 15. detsembrini.

Stipendiumi võitja kuulutatakse välja jaanuari alguses. Stipendiumi asutas Olympic-Online koostöös Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustikuga 2012. aasta suvel, eesmärgiga panustada Eesti ühiskonna arengusse ning toetada uut tüüpi majandusmudelit – sotsiaalset ettevõtlust.

“Eduka Eesti ettevõttena soovime panustada Eesti ühiskonna arengusse toetades just sellist ettevõtlust, mis ettevõtlustulu teenimise kõrval seadnud enda tegevuse põhieesmärgiks ühiskonnale ja inimestele kasulike hüvede loomine,” ütles Olympic-Online kasiinooperatsioonide juht Priit Pajumaa.

Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Jaan Aps tõstis esile stipendiumi lihtsust ja paindlikkust: „Igas kvartalis saab üks sotsiaalne ettevõte peale mitte-bürokraatliku hindamise läbimist võimaluse oma väga olulise arenguhüppe rahastamiseks. Taoline toetus on maailmamuutjatele väga suure ja praktilise väärtusega.
Kasu saavad ka need ettevõtted, kes välja valituks ei osutu. Nimelt annab žürii põhjalikku tagasisidet nende tegevuse ja selle kommunikatsiooni parandamise võimaluste osas“.

Eelmise taotlusvooru “Tegusa Eesti” stipendiumi pälvis Põlvamaal waldorfpedagoogilist lasteaeda ja põhikooli opereeriv MTÜ Rosma Haridusselts, mis suunab saadud toetuse 10 uute lasteaia loomisesse.

“Igal aastal kolib paar perekonda mujalt Eestist meie kanti elama just selleks, et tuua oma laps Rosma lasteaeda või kooli.
Tänu stipendiumile saame hoogustada veelgi kohalikku arengut ning muuta waldorfpedagoogiline alusharidus Kagu-Eestis kättesaadavamaks enamate perede lastele,” lausus MTÜ Rosma Haridusseltsi juhatuse esimees Tiina Länkur.

Esimene “Tegusa Eesti” stipendium kuulutati välja 2012. aasta suvel ja selle pälvis mittetulundusühing Tagurpidi Lavka, mis toob maalt väiketalunike poolt kasvatatud kauba linna.
Ettevõtte tegevus annab iganädalaselt sissetulekut ligikaudu 35 taluperele ja väiketootjale ning aitab katta umbes 100 linnapere laua.