Tegusa Eesti” laureaadi valib välja Olympic-Online internetikasiino esindajatest koosnev žürii ning peamisteks valikukriteeriumideks on organisatsiooni senised saavutused, edumeelsus ning elujõulisus.

Olympic-Online kasiinooperatsioonide juht Priit Pajumaa sõnul otsitakse unikaalseid ideid, mis tänu stipendiumile saaksid oluliselt edasi arendatud ning looksid edaspidi ühiskonnale veelgi enam lisaväärtust.

Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liikme Jaan Apsi sõnul on sotsiaalne ettevõtlus Eestis jõudsalt arenev tegutsemisvorm, millel on tugev potentsiaal ühiskondlike valukohtade leevendamiseks.

“Samas napib ühiskonda paremaks muutvatel kasumitaotluseta ettevõtetel just neile sobivaid arendustoetuseid. Seetõttu on Olympic-Online'i panus valdkonnas tegutsevate maailmamuutjate jaoks suure väärtusega," sõnas Jaan Aps.

Esimene “Tegusa Eesti” stipendium kuulutati välja 2012. aasta suvel ja selle pälvis mittetulundusühing Tagurpidi Lavka, mis toob maalt väiketalunike poolt kasvatatud kauba linna. Ettevõtte tegevus annab iganädalaselt sissetulekut ligikaudu 35 taluperele ja väiketootjale ning aitab katta umbes 60 linnapere laua.

“Tegusa Eesti” stipendiumi antakse välja neli korda aastas ning sellel aastal juba teist korda. Kandidaate saab sügisesse vooru esitada kuni 30. septembrini Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku kaudu ning teine stipendiumi saaja selgub oktoobri alguseks.