Uuest portaalist leiab ajakohast ja praktilist ohutusteavet TJA tegevusega seotud valdkondade nagu ehitus, elektriseadmed ja –tööd, raudtee, ohtlikud kemikaalid, kaevandamine, lõhkematerjalid ja pürotehnika, liftid ja köisteed jne kohta, teatas amet.

Tehnilise järelevalve ameti peadirektor Raigo Uukkivi sõnul peavad kõik tooted ja teenused sihipärasel kasutamisel olema ohutud nii tarbijale kui ümbritsevale keskkonnale.

„Teadlikkuse tõstmine ohutuks tegutsemiseks vajalikest protseduuridest ja nõuetest aitab kindlasti tõsta ohutuse taset erinevates valdkondades ning tagada usaldusväärsuse ja ressursisäästlikkuse. Ohutusalase teadlikkuse parendamine ongi uue ohutusportaali peamine eesmärk,“ selgitas Uukkivi.

Uus ohutusportaal edastab ohutusvaldkondadega seotud uudiseid ja teateid, annab valdkonnapõhist informatsiooni regulatsiooni, nõuetekohaseks tegevuseks vajalike protseduuride, dokumentide, spetsialistide pädevusnõuete, ettevõtjate kohustuste, kasutusohutuse jms kohta.

Lisaks leiab portaalist põhjaliku ülevaate toodete CE-märgistamisest ning toote turvalisest teekonnast tarbijani. Samuti on portaali kaudu võimalik teada anda ohtlikest ning nõuetele mittevastavatest toodetest, et takistada selliste toodete turule jõudmist.