Tehnoloogiasektori kukkumine kandus üle ka mujale ning kaua plussis püsinud suuresti vana majanduse aktsiatest koosnev Dow Jonesi tööstuslik keskmine langes päeva lõpuks 0,35 protsenti 10.980,25 punktini.

Standard and Poor's 500 kukkus 20,56 punkti 1487,96 punktini.

Ka internetiaktsiatest tugevamaks peetud suurte uue majanduse lipulaevade aktsiad odavnesid. Kolmapäeval Nasdaqi üheks nõrgimaks aktsiaks olnud Cisco langes neljapäeval 3,20 protsenti, Intel 3,70 protsenti, Microsoft 3,50 protsenti, Oracle 4,92 protsenti ja LM Ericsson 5,13 protsenti.

Samas näiteks Coca-Cola tõusis 3,60 protsenti, US Steel 6,79 protsenti, Honeywell 5,10 protsenti ja Philip Morris 11,11 protsenti.

Sonera aktsia langes New Yorgis 13,55 protsenti ja Nokia 4,13 protsenti.

Tehnoloogiasektor on olnud languses alates 10. märtsist, mil Nasdaq tegi rekordi 5048,62 punkti.

Lisaks tehnilistele teguritele on ka psühholoogilised faktorid hakanud pöörduma tehnoloogiasektorti vastu, kommenteeris George K. Baum & Co. peaanalüütik Brian G. Belski AP-le.

Investorid on hakanud kartma, et viimasel ajal tugeval tõusutrendil olnud sektor on ülehinnatud ja kunstlikult üles upitatud.

Tehnoloogiasektori langusele aitas kaasa Ühendriikide ühe tuntuma riskikapitalifondi Tiger Management LLC teade, et ta sulgeb kuus fondi ning maksab investoritele tagasi nende investeeringud, kuna fond on tootnud viimased 1,5 aastat kahjumit.

Guru mainega Tigeri peadirektor Julian Robertson ütles kirjas investoritele, et fondi ebaõnnestumine tulenes sellest, et see eelistas "väärtusega" aktsiaid kõrge tulususega tehnoloogiaaktsiatele.

Global Market Strategists Inc-i analüütik Chris Dickerson ütles Reutersile, et analüütikud uskusid, et tehnoloogiaturg peab vastu aprilli keskpaigani, aga korrektsioon algas tunduvalt varem.

Tehnoloogiasektori langusele aitasid kaasa ka Templeton Fundi Mark Mobiuse hoiatus internetiaktsiate liigse ületähtsustamise eest ja Goldman Sachsi Abby Joseph Coheni soovitus klientidele vähendada aktsiate osakaalu portfellis 65 protsendini 70 protsendilt.