Esimeses etapis on kavas rajada koostöös bio- ja meditsiinitehnoloogia ettevõtetele suunatud Tehnomeedikumi hoone, teatas Tehnopol.
Hoonesse tulevad kõige kaasaegsemad teadusarendusvõimalused Eestis. Tehnomeedikum valmib 2011. aastal.

Tehnopoli juhatuse liikme Alar Tamkivi arvates on tähelepanuväärne, et ka majanduslikult raskel perioodil on Eesti erakapital valmis investeerima teadmispõhise ettevõtluskeskkonna arendamisse.
„Rõõm on tõdeda, et pargi kuuendal tegutsemisaasta oleme jõudnud esimeste uute hoonete rajamiseni. Arvestades tänast ettevõtete huvi Tehnopoli kui ärikeskkonna vastu, oleme veendunud, et uute hoonete ehitamine on õigustatud.“ lisas Tamkivi.

Astlanda Ehitus OÜ juhatuse esimehe Jaanus Otsa hinnangul on investeering õigustatud, kuna senine tehtud töö on näidanud, et Tehnopol on usaldusväärne ja tulevikule suunatud partner.
Otsa sõnul julgeb Astlanda Ehitus OÜ ennast vaatamata kinnisvaraturu üldisele madalseisule siduda ligikaudu poole miljardi krooni suuruse investeerimisprojektiga ennekõike seetõttu, et tegemist ei ole pelgalt kontorpindade rajamisega, vaid loomisel on keskkond innovaatilistele ettevõtetele, mille arvukuse kasv loob täiendavat nõudlust ka spetsiifiliste pindade järele.

Lisaks Tehnomeedikumile, plaanib Tehnopol lähiaastatel ehitada veel kaks hoonet, millest üks on mõeldud mehhaanika ning teine IT ettevõtetele.

Tallinna Tehnoloogiapark Tehnopol on asutatud Eesti Vabariigi, Tallinna linna ja Tallinna Tehnikaülikooli poolt.
Täna tegutseb Tehnopolis üle 150 teadmismahuka ettevõtte, kellest 24 asub alustavatele ettevõtetele mõeldud äriinkubaatoris. Pargil on 36 000 ruutmeetrit äripindasid, mille täituvus on ligi 95%.

Astlanda Ehituse OÜ tegevusvaldkondadeks on ehitamine ja ehituse juhtimine peatöövõtu, projekteerimis-ehitustöövõtu ja juhtimistöövõtu korras.
Ettevõtte eesmärgiks on saavutada konkurentsieelis usaldusväärse ja kvaliteetse ehitusteenuse osutamisega, olles arenguvõimeline ja arvestatav tegija Eesti ehitusturul.