Kodunupu tagasitulek

Sel aastal turule tulnud iPhone SE ühendab endas kõik, mida kasutajad vajavad: võimsaima saadaval oleva protsessori, soositud väiksema ekraani ja atraktiivse hinna.

Paljud kasutajad on märkinud, et eelistavad väiksemat ekraani suuremale, mistõttu on uue iPhone SE Retina ekraani diagonaalpikkus kõigest 4,7 tolli ning telefon kaalub vaid 148 grammi.

Apple’i soov oli luua kasutajasõbralik telefon ja nii otsustati lisaks väiksemale ekraanile tuua tagasi sõrmejäljelugejaga kodunupp, mis on end juba varem tõestanud. Kuid sealjuures ei ole sellel mudelil näotuvastust. Otsus sõrmejäljelugeja kasuks tehti tarbijauuringu põhjal, millest selgus, et inimesed kasutavad ainult ühte kahest biomeetrilisest turvameetmest ja sõrmejäljelugeja on neist mugavam.

Uut iPhone SE-d on tihtipeale võrreldud iPhone 8-ga, kuid tegelikkuses sarnanevad mudelid üksteisega ainult disaini poolest. Kui võrrelda mudelite kiirust, on uus iPhone SE 40 protsenti kiirem kui sarnase väljanägemisega iPhone 8. Sealjuures on iPhone SE graafikaprotsessor, mis toob telefoniekraanile pildi, kaks korda kiirem kui iPhone 8 mudelil.

Teise põlvkonna iPhone SE-d saab erinevate Apple’i nutitelefonidega võrrelda Apple’i kodulehel.

Sama võimas kui iPhone Pro

Kompaktsel iPhone SE-l on sama A13 Bionicu protsessor nagu iPhone 11-l, mis on tuntud nii võimeka keskse kui ka graafika töötlemise poolest. Lisaks on nutitelefon varustatud spetsiaalse True Tone’i tehnoloogiaga, mis muudab ekraanil näidatavad värvid palju loomulikumaks. Tänu sellele on mängude mängimine iPhone SE-ga sama nauditav kui iPhone 11 Proga.

Võimas protsessor aitab jäädvustada ka paremaid pilte ja videoid. Uuel mudelil on 12-megapiksline resolutsioon, portreerežiim ja uue põlvkonna Smart HDR-i funktsioon. Lisaks aitavad 4K resolutsiooniga ekraan, optiline pildistabilisaator ja video jaoks mõeldud laiendatud dünaamiline ulatus fotosid ning videoid veelgi paremini töödelda.

Sarnaselt teistele iPhone’i mudelitele on ka SE puhul pööratud suurt tähelepanu turvalisusele. Nutitelefonil on sisseehitatud andmekaitse, mis võimaldab isikuandmeid täielukult kontrollida. Ühtlasi saab kasutada kahte SIM-kaarti: tavalist ja eSIM-i.

Täislaetud aku võimaldab vaadata rohkem kui 13 tundi videosisu ja kiirlaadimise adapteriga laeb telefon end täis kõigest 30 minutiga.

IPhone SE-l on mitmed iPhone 11 Pro omadused, nagu juhtmeta laadimine, uue põlvkonna Smart HD, portreerežiim veelgi paremate fotode jaoks ja QuickTake’i video lõikamise tööriist. IOS 13 operatsioonisüsteem võimaldab kasutada tumedat versiooni ja kaardirakendused on uuendatud sarnaselt teistele uutele mudelitele.

Peale selle tagab tootja, et tulevikus planeeritavad uuendused sobituvad nutitelefoniga hästi. Seega on iPhone SE-l olemas juba Wi-Fi 6 ja Bluetooth 5 kommunikatsioonitehnoloogia, mis pole küll veel Eestis saadaval.

Värvid: must, valge ja punane

IPhone SE on saadaval kolmes värvitoonis: must, valge ja punane (Product Red). Osa punases toonis telefonide müügikasumist annetatakse Global Fundile, mis praegu panustab koroonaviirusevastasesse ülemaailmsesse võitlusesse.

Ühtlasi on iPhone’ide punane värv juba aastaid sümboliseerinud koostööd mittetulundusühinguga Red ning toetab seega HIV- ja AIDS-ivastast võitlust Aafrikas.

Uus iPhone SE on nüüd Eestis saadaval.

Jaga
Kommentaarid