2018. aasta maikuus Eestis registreeritud Pyrocom OÜ lõpetas 2018. aasta 90 489 eurose käibe juures 71 924 eurose kahjumiga. Ettevõtte majandusaasta kestab märtsist veebruari lõpuni. Lisaks kahjumile lõpetas ettevõte aasta ka negatiivse omakapitaliga. Aruandes ütlevad nad, et loodavad selle käesoleva aasta kasumiga katta.

Lisaks Suomen Ilotulitus OY 80-protsendilisele osalusele kuulub 10 protsenti ettevõttest Sami Tapani Tammile ning sama palju ka Kersti Rešetnjakile, kes on Eestis tuntud pürotehnik.

Jõuline turule tulek

Tundub, et 2019. aastal on firma teinud Eestis väga tõsise avalduse. Esmalt ühines nendega Eesti ettevõte Showcase Ilutulestikud, kust tuligi kaasa ka Kersti Rešetnjak. Kohe hõigati välja ka see, et nüüd ollakse suurim pürotehnika teenuseid pakkuv ettevõte Soomes ja Baltikumis. Augustis avati Ülemiste keskuses firma esinduspood.

"Tänu Soome kontserni toele ja mahtudele oleme täna võimelised teostama kõiki teenuseid, mida selle valdkonna tipud maailmas pakuvad," ütlesid Showcase-ist tulnud Resetnjak ja Hannes Närep toona.

Googeldades leiab kiirelt, et ettevõte oli 2019. aasta näiteks Grillfesti ametlik partner. Lisaks korraldasid nad valgusetenduse festivalil „Valgus Kõnnib".

300 saluuti aastas

Ettevõtte Soome kodulehel on kirjas, et nende ajalugu ulatub 1948. aastasse, kuid praegusel kujul on nad tegutsenud 2010. aastast. Siis liitusid nad Soomes firmaga Tähtiraketti ja moodustasid Põhjamaade suurima ilutulestiku operaatori. 2014. aastal liitus nendega ka Tulitemestarit. Nad ütlevad veel, et korraldavad igal aastal ligi 300 ilutulestikuetendust suurtele rahvahulkadele. Kontsern on maailma pürotehnika tipptehnoloogiat pakkuva kaubamärgi Firetek ainuesindaja kogu maailmas.