Ringhäälingunõukogu esimees Andres Jõesaar, Eesti Televisiooni (ETV) juhatuse esimees Ilmar Raag ja Eesti Raadio juhatuse esimees Margus Allikmaa kirjutasid augusti alguses Tallinna linnapea Edgar Savisaarele, et linn võiks juba lähiajal anda heakskiidu Narva maantee 130 kinnistu jätmiseks riigi omandusse.

See annaks võimaluse rajada krundile ühineva ETV ja Eesti Raadio uus peahoone, kirjutab Postimees.

Jõesaar ei soovinud võimalikku krundisoovi põhjalikumalt kommenteerida, kinnitades vaid, et võimalik ringhäälingumaja loomine on kirjas aasta alguses valitsuses heaks kiidetud Eesti Raadio ja ETV arengukavas. “Meie püsime oma plaanidega ajakavas,” lausus ta.

Postimehe andmetel pole see krunt sugugi ainus, kuhu tulevast tele- ja raadiomaja on plaanitud.

Ringhäälingujuhtide kirjas seisab, et uue peahoone ehitamist kavatseb ringhäälingunõukogu rahastada südalinnas asuvate tele- ja raadiomajade müügiga ning lisarahaga riigieelarvest või riigigarantiiga võetud laenust.

Rahandusministeeriumi nõunikule Kalle Kukele tuli ringhäälingujuhtide krundiotsimine üllatusena. Tema sõnul esitab rahandusminister septembri algul valitsusele rahvusringhäälingu finantseerimise kava ja selles kinnisvara riigile ostmist praegu ei plaanita.

“Tahame rahvusringhäälingu hoone rajamiseks soovitada PPP-skeemi (private public partnership ehk era- ja avaliku sektori koostöö — toim), kus esialgse investeeringu hoonesse teeb erafirma, riik aga rendib endale vajalikke ruume. Põhimõtteliselt on valitsus sellise otsuse juba ka teinud,” rääkis Kukk.

Liiatigi on Kuke hinnangul võimalik, et seniseid tele- ja raadiomaju maha ei müüdagi: “See pole veel lõplik otsus, et rahvusringhääling uut maja vajab.”