Digital Expansioni võrk on 1800 MHz sagedusel leviv GSM võrk, mis katab umbes ühe miljoni elanikuga piirkonna, teatas ettevõte.

Euroopa Liidu riikide vahel asetsev Kaliningradi enklaav on üks Venemaa kiiremini kasvavaid regioone, mobiilivõrgu kliendibaas on hetkel 5000. Omandatud ettevõte integreeritakse Tele2 Venemaa olemasolevatesse operatsioonidesse.

„Digital Expansioni omandamine on samm edasi meie jätkuvas laienemises Venemaal. Leiame, et selle regiooni hea majanduskliima ja potentsiaalne sünergia, arvestades Euroopa ja Baltikumi teiste Tele2 võrkude lähedust, võimaldavad meil kopeerida oma edukat ärimudelit ka Kaliningradi. Tehingu lõpuleviimise järel on Tele2 esindatud 35 regioonis Venemaal, kattes kokku ligi 61 miljoni elanikuga piirkonna,“ ütles Venemaa turupiirkonna direktor Donne Cordner.
Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 Eesti AS kuulub üle-euroopalisse Tele2 telekommunikatsiooniettevõtete kontserni, mis pakub teenuseid 24 miljonile kliendile 11 riigis. Eestis osutab Tele2 mobiiltelefoniteenust enam kui 500 000 kliendile.