Tele2 Eesti arendusdirektori Tarmo Osmani sõnul on praegu turul saadavad turvateenuste paketid kulukad ja keerulised ning parema teenuse pakkumiseks alustas Tele2 ise mobiiltelefoni SIM-kaardiga töötavate turvaseadmete müüki.
“Seadmed kas saadavad sõnumi, pildi või video häire kohta inimese telefonile või meilile ning selleks ei pea iga kuu turvafirmale kümneid eurosid maksma,” ütles Osman ja lisas, et Eesti turvaturul on lihtsale ja odavale lahendusele veel ruumi küllaga ja mobiilioperaatorina saab Tele2 pakkuda kõige odavamat jooksvat teenust.

Osmani kinnitusel saab Tele2 pakutavatesse valveseadmesse sisestada ükskõik millise operaatori SIM-kaardi, kasvõi ettemaksuga kõnekaardi, peaasi, et see on aktiveeritud.

Kõige soodsam turvaseadme ja kliendi vahelise andmeedastuse lahendus on masinalt-masinale ehk M2M Small pakett, mille kuutasu on 1,2 eurot ning see sisaldab juba nii andmemahtu kui sõnumeid.

Müüdavatest uutest turvaseadmetest on lihtsaim SIM-kaardiga liikumisandur, mis saadab autoriseerimata liikumise puhul kuni viiele telefoninumbrile infosõnumi.

Keerukamatest turvaseadmetest hakkas Tele2 müüma juhtmevaba valvesüsteemi ning GSM valvekaamerat, mis on nii vibratsiooni-, sooja-, heli- kui liikumistundlik ja teeb häire põhjusest pildi või video ja saadab selle kliendi telefonile või meilile.

Lisaks alustas Tele2 ka GSM-lülitite müüki, mis võimaldavad mobiiltelefoniga käivitada või välja lülitada näiteks radiaatori, saunakerise või ükskõik millise muu elektriseadme.

Kõiki lahendusi saab ise seadistada, paigaldada ning kombineerida.