Tänavuse aasta alguses Kiievist uue meelelahutuskanali kohta uudiseid lubanud Luik maandus taas Eestis, kus ta esineb Viasat Broadcastingu Ida-Euroopa projektijuhina.

?No comments,? vastas Luik pärimisele oma uuest ametist. Viasati koduleheküljel annab otsingusõna ?Ukraine? vastuse ?No results?.

Millist Ida-Euroopa projekti Luik juhib, vältis kommenteerimast ka Viasat. Viimati juhtis Luik tänavu kevadel Viasati läbirääkimisi Elioniga, kes ostab rahvusvaheliselt meediaettevõttelt telekanaleid oma digitaaltelevisiooni paketi koosseisus näitamiseks.

Tõenäoliselt täidab Luik ajutiselt Eesti kohaliku müügijuhi kohustusi ning võib leida tulevikus praegusest erinevat rakendust.

Võimekas juht

Luike peetakse Eesti üheks võimekamaks meediajuhiks, kelle palkamise vastu on huvi ilmutanud näiteks ETV.

Jaanuaris kinnitas Luik, et Stockholmi börsil noteeritud Modern Times Group MTG, kes tegutseb Viasati kaubamärgi all, saatis ta Ukrainasse meelelahutuskanalit üles ehitama. MTG saatis Luige viis aastat tagasi riskijuhina Moskvasse üles turgutama majanduskriisiga sulgemisohtu sattunud telekanalit Darial TV.

Moskvas teenis Luik ühena vähestest eestlastest Venemaa presidendi Vladimir Putini autasu. Peterburi juubeli toetamise eest autasustati teda 2004. aastal Putini asutatud medaliga ?Mälestus Sankt-Peterburgi 300. aastapäevast?.

Ümberkorraldaja

?? Luik korraldas ümber Darial TV programmi ning kanali uueks nimeks sai DTV. Programmis annavad tooni Eestiski tuntud C.S.I. kriminalistid ja Texase korravalvur, samuti Guinnessi rekordite etendus ja kõige naljakam koduvideo.

?? Kanali vaadatavus on Venemaal hinnanguliselt alla ühe protsendi, mis tähendab ligikaudu miljonit inimest. Kanal on nähtav kümnetes Venemaa linnades.

?? Moskvas omab DTV ligi 25-protsendilist tehnilist levi, kuid tegelikult on raske leida inimest, kes oleks seda kanalit näinud.

Moskva litsentsikomisjon ähvardas kanalilt litsentsi ära võtta, et anda vabanenud sagedus ORT-i, praeguse Pervõi Kanali kasutusse.

?? Vene ajakirjandusministri asetäitja Mihhail Seslavinski teatas 2002. aasta juulis, et Darial TV on saanud mitmel korral hoiatusi seoses nõutud sagedustel eetrisse mitteminekuga ja alkohoolsete jookide reklaamiga, mis on seadusega keelatud. Alkoholireklaam seisnes selles, et üks saates osaleja kinkis teisele pudeli veini. Kuid Luigel õnnestus kanal päästa, sest ta lubas anda eetrisse vaid meelelahutuslikku, ilma päevauudisteta teleprogrammi.