“Ma sain lendlehtedest teada laupäeval, kui Taisto bussijuhid need oma bussidest kokku korjasid ja Euorlinesi kontorisse tõid. Ligi 3000 lehekest. Samad lendlehed olid väljas ka Tartu, Pärnu ja Tallinna bussijaamades,” ütles Eurolinesi märgi all rahvusvahelisi bussiliine opereeriva Mootorreisid AS-i juhatuse esimees Hugo Osula.

Helistajate vahel lubatakse välja loosida Nokia mobiiltelefon, Snaige külmik ning reisid kahele Saksamaale, Kiievisse ja Peterburi.

“Olen veendunud EL vastane ja lasin trükkida 100 000 lendlehte, mida jagasin bussides, kauplustes ja kohvikutes,” ütles Sebe-Ekspressbussi juhataja Arne Otter.

Telefoninumber, mis on lendlehele trükitud, kuulub Otteri sõnul Sebe-Ekspressbussile. “Kui see on suunatud Osulale, siis on tegemist eksitusega ja muudetakse ära.”

Osula sõnul sarnaneb lendlehtede jagamine poliitilise valimiskampaaniaga, mida ärimehed ei ole seni veel teineteise vastu kasutanud. “Tuleb otsida, kes on see poliitiline jõud, kes sellist käitumist ärimeestele soovitab.”

“See ei ole otseselt šantaaž, tegemist oleks nagu külapättusega. Eestis on see täiesti uus äristiil: kui vanasti käisid kandilised ringi, siis nüüd on psühhoterror, mis peaks müüma,” lisas Osula.

“Bussidesse ei ole lendlehtede pakke jäetud. Kui neid sõidu ajal jagamas on käidud, ei saa me seda takistada. Arvan, et Euroopaga liitumine on firmale kasulik, sest siis tulevad dotatsioonid ka bussimajandusse,” ütles Taisto Grupi nõunik Tajo Salus.

Bussijuhid käitusid Saluse sõnul üigesti, kui korjasid lendlehed kokku ja viisid need adressaadile.

“Kahjuks ei saa klient ise, kellele kõne on suunatud, seda ära muuta. Kui on näha, et tegemist on vea või terroriseerimisega, siis EMT loomulikult aitab sellise suunamise tühistada,” ütles EMT avalike suhete juht Kaja Pino.