Endemoli ostis 2000. aastal Hispaania telekom Telefonica, hinnaks 5,3 miljardit dollarit, kuid de Mol jäi selle juhiks. Tema enda isiklik varandus ulatub 2,2 miljardi dollarini - ta on riigi rikkuselt kolmas inimene. See kõik on tulnud just tõsieluseriaalidest nagu Big Brother, Võta või jäta ja Hirmufaktor.

„Big Brother"  - See tõi mehe telemaailma kaardile ning saadet on tehtud kokku 50 riigis. Formaat arendati välja aastatel 1997 kuni 1999.

„Hirmufaktor" - 25 riiki. 2012. aastal läks eetrisse viimane osa, kuid saade toob igesuguse nänni kaudu tootjatele veel siiamaani sisse.

„Võta või jäta" - 60 riiki. Loodi aastal 2000. Tänu sellele saatele tahtis Time Warner Endemoli osta 1,4 miljardi dollari eest. Toona Mol keeldus ettevõtet müümast. Saade on tuttav ka Eesti televaatajale.

Lisaks sellele kuuluvad Mol'i poolt loodu kullavaramusse ka „The Voice", mis on tänaseks eetris olnud 55 erinevas riigis. USAs on see nii populaarne, et 30-sekundiline reklaamklipp sinna maksab pisut alla 270 000 dollarit. Üliedukas on olnud ka „1 vs 100", mis loodi aastal 2000.

2000. aastal lõi Mol telejaama Talpa Media Holding ning muusikaettevõtte Talpa Music, mille ta müüs hiljuti BMG-le.

Tema eestvedamisel on täna eetris mitmed draamaseriaalid ning uus kuum mäng on „Survivori" ja „Big Brotheri" ristsugutiseks peetav „Utopia".

Nüüd on tekkinud küsimus, et kes on siis Hollandis temast rikkuselt ees asuvad inimesed:

Esikoht kuulub seal 10,4 miljardi dollariga Charlene de Carvalho-Heinekenile. Õllesõbrad teavad, mille eest. Teine koht kuulub 4,9 miljardiga Frits Goldschmedingile, kellele kuulub tööbüroo Randstad Holding, millel on harud mitmes Euroopa riigis.