Ettevõtete juhatused kohtusid laupäeval veel viimast korda, et tehing heaks kiita. Kokkuleppe järgi makstakse pool summast sularahas (ilmselt siis ülekandega) ja pool aktsiates.

Tehingu koguväärtuseks peetakse üle 80 miljardi dollari ning selle suurimaks võitjaks arvatakse olevat Time Warneri tegevjuhti Jeff Bewkesi, kes keeldus kaks aastat tagasi 21st Century Foxi ostupakkumisest. Toona pakuti 85 dollarit aktsia kohta.

Ühinemine toob kokku AT&T miljonid traadita interneti ja televisioonipakettide tellijad ning Time Warneri meediavõrgustikud nagu CNN, TNT, HBO ja filmi-ning stuudiokompanii Warner Bros. Ühinemist peetakse üheks ambitsioonikamaks sisu-ja levifirma liitmise katseks.

Samuti peetakse tehingut üheks viimaste aastate suurimaks meediavaldkonna tehinguks üldse.

Ühinemine vajab veel erinevate ametite heakskiitu ja arvatakse, et see toimub enne 2017. aasta lõppu.

Vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump ütles aga täna, et tema administratsioon otsiks USA presidendiks valituks osutudes võimalusi selle tehingu blokeerimiseks.

Samuti heidab tehingule veidi varju ka tõik, et peale eelmise sarnase tehingu ehk Comcast ja NBCU ühinemisotsuse heakskiitmist on paljud poliitikud pärast selle otsuse õigsuses avalikult kahelnud. Eelkõige oli põhjuseks kahtlus, et kas Comcast on ikka nii elujõuline, et ühinemine üle elada. Seega arvavad analüütikud, et seekord vaagitakse sarnast ühinemist, eriti kuna tegu on palju suurema tehinguga, kindlasti põhjalikumalt.