Sõlmitav koostööleping annab raamistiku eelseisvale koostööle Tallinna teletorni omaniku Eesti Ringhäälingu Saatekeskuse (ERSK) ja sihtasutuse Tallinna Teletorni Arengufond (SA TTAF) vahel.

Teletorni arengufondi juhataja Vahur Luhtsalu ütles ETAle, et Tallinna linna ettevõtlusametiga on sihtasutusel juttu olnud, et kui kiriku tornid on linn öiseks ajaks valgustanud, siis võiks seda teha ka teletorniga. Luhtsalu sõnul koostab sihtasutus teletorni turismiarendamise projekti, mida hakatakse tutvustama ka sponsoritele.

“Maailmapraktikas on heas korras teletornid paljude linnade sümboliteks ja turistide tõmbenumbriteks,” lisas Luhtsalu. “Tallinna teletorn on maailmas omataoliste seas kõrguselt kahekümnes. Hästi valitud asupaik, ülalt avanev kaunis vaade ja mitmed ajaloolised faktid suurendavad meie teletorni väärtust veelgi,” rääkis sihtasutuse juht.

Eesti Ringhäälingu Saatekeskuse ASi juhataja Rein Ruudi ütles ETAle, et ERSK oleks huvitatud majanduslikult kasulikust koostööst teletorni arengufondiga. Kulutused torni valgustamisele ja selle ilme värskendamisele saaksid tema sõnul tulla näiteks reklaami riputamisest tornile, ehkki reklaamitulbana võiks torn linnale lähemal olla. Teletorni 22. korrusel tegutsev kohvik-restoran tuleb vaevalt enda rentaabli pidamisega toime, mistõttu eeldaks kohvikult suurema rendi küsimine ilmselt külastajatehulga märgatavat suurenemist.

Teletorni valgustussüsteemi paigaldamine maksaks Ruudi sõnul vähemalt 200.000 krooni ning iga-aastane elektrikulu oleks üle 50.000 krooni. Lisaks valgustussüsteemile tuleks Ruudi sõnul torni ka valgendada, kuigi selleks tuleb eelnevalt uurida protseduuri sobivust ehitise säilimisele.

51 protsendi ulatuses riigile kuuluv ERSK ootab tänavu 68 miljoni kroonise käibe juures kasumiks 13 miljonit krooni, seejuures on Tallinna teletorn telekommunikatsiooniteenuse objektina üks tulusamaid ettevõtte osi. Kui riik võtab sarnaselt mullusele ettevõtte kasumist dividendidena omale 70 protsenti, teenib ta tänavu planeeritud kasumist 4,64 miljonit krooni.

SA Tallinna Teletorni Arengufond asutati 1. mail 2002 Tallinnas. Lisainformatsiooni asutajate, eesmärkide ja tegevuse kohta saab internetist aadressil www.ttaf.cjb.net.