„Teletorn on Eesti üks olulisemaid turismiobjekte,“ lausus EASi juhatuse liige Tarmo Leppoja.

„Teletorni arendamine terviklikuks turismikompleksiks loob lisaväärtust nii Tallinnale kui ka Eestile. Kaudselt aitab see kaasa kogu linna ja piirkonna majanduslikule arengule, sest kasvav külastajate arv ja pikem viibimine piirkonnas suurendab nõudlust ja käivet ka teistes Tallinna ettevõtetes.“

“Tallinna Teletorn on alates selle ehitamisest olnud pealinna üks sümboleid,” selgitas SA Tallinna Teletorni juhataja Riina Roosipuu, kes lisab, et visuaalse vormi ja mastaapsuse tõttu paistab Teletorn linnapildis silma, kõrgudes üle hoonete piiri.

„EASi toel saame me tuleohutusnõuetele mittevastavuse tõttu 2007. aastal suletud Teletorni taas külastajatele avada,“ sõnas Riina Roosipuu.

Teletorni toetatakse Siseministeeriumi ja EASi poolt rakendatava riikliku tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide väljaarendamise meetmest, mida kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Projekti 102,8 miljoni kroonisest kogueelarvest moodustab sihtasutuse omafinantseering 16,2 miljonit ja Euroopa Liidu tõukefondidest saadav summa 86,6 miljonit krooni.

75,1 miljonit eelarvest kasutatakse torni rekonstrueerimistöödele, et uuendada nii torni sise- kui välisilmet ning tagada vastavus kaasaegsetele ohutusnormidele.

Ülejäänud summa kulub ekspositsiooni väljatöötamisele, sisustuse soetamisele, turundusliku kontseptsiooni loomisele, organisatsiooni ülesehitamise ja muule seonduvale.