Eelmisel reedel lõppenud pakkumise vältel otsustasid aktsionärid müüa TeliaSonerale kokku 50 495 710 aktsiat, mis moodustab 36,60 protsenti Eesti Telekomi kõigist aktsiatest, teatas TeliaSonera.

Arveldamine pakkumise vastu võtnud aktsionäridega ning aktsiate ülekandmine TeliaSonerale toimub 16. oktoobril.

„TeliaSonera strateegia näeb ette osaluse suurendamist keskse tähtsusega äriettevõtetes ning pakkumise tulemus oli väga positiivne. Me alustame koheselt väikeaktsionäride väljaostmisega kooskõlas kehtivate reeglitega, kuna ületasime selleks vajaliku 90 protsendi osaluse piiri. TeliaSonera on pühendunud Eesti Telekomi ja tema tütarettevõtete arendamisele, et säilitada nende kõrge brändiväärtus ning juhtiv turupositsioon, seda jätkuvate investeeringute ning parema juurdepääsu kaudu TeliaSonera grupi oskusteabele ja uuendustele,“ ütles TeliaSonera täidesaatev asepresident ning finantsdirektor Per-Arne Blomquist.

LHV Panga analüütik Kristo Oidermaa selgitas arileht.ee-le, et TeliaSonera kõigi ülejäänud aktsiate ülevõtu soovi peab kinnitama ettevõtte üldkoosolek.

"Seejärel ostetakse kõikidelt olemasolevatelt aktsionäridelt aktsiad ära, mille hind on tõenäoliselt 93 krooni aktsia kohta. Täpne ajakava selgub üldkoosoleku kokku kutsumisel," ütles Oidermaa.

"Samuti on aktsionäridel väljamüügiõigus, millega saavad aktsionärid aktsiaid TeliaSonerale müüa eelmise pakkumise tingimustel. Sellisel juhul laekub raha aga investori kontole 1. detsembril. Lõpptulemus on aktsionäri jaoks sama - TeliaSonera saab kõigi Eesti Telekomi aktsiate omanikuks."

TeliaSonera ülevõtmispakkumine Leedu telekomiettevõtte TEO LT aktsionäridele ei olnud nii edukas kui Eestis, kuna aktsiaid müüs 5,14 protsenti aktsionäridest. Soome-Rootsi telekomiettevõte omab TEO aktsiatest pakkumise järel 68,08 protsenti.

TeliaSonera finantsnõustajaks Eesti Telekomi tehingus on SEB Enskilda. Advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcous on TeliaSonera juriidiline nõustaja Eestis ning Sullivan & Cromwell LLP rahvusvaheline juriidiline nõustaja.