Tere juhatuse esimehe Oliver Kruuda sõnul on Tere jaoks eksport olnud viimaste aastate selge prioriteet ja Venemaa turg selle prioriteedi keskpunkt. "Tahame Sojuzmoloko liikmeks astudes olla Venemaa klientidele lähemal, õppida seda suurt turgu rohkem tundma ja vahetada kogemust, mis Eesti ja Venemaa partneritel viimastel aastakümnetel tekkinud," rääkis Kruuda pressiteate vahendusel.

Sojuzmoloko esindus külastab Tere kutsel Eestit 14.–15. augustini. Sojuzmoloko esindajad eesotsas liidu juhatuse esimehe Andrei Danilenkoga kohtuvad põllumajandusminister Helir-Valdor Seederiga, Tere juhtkonnaga ning külastavad Eesti piimatootjaid.

Danilenko sõnul on tarvis otsida uusi võimalusi vastastikuse kasuliku koostöö arendamiseks, mis puudutab nii investeeringuid turundusse kui ka tootmisesse. "Seoses tolliliidu loomise ning Venemaa plaaniga liituda WTO-ga hakkavad mängureeglid turul paratamatult muutuma. Seetõttu on meie jaoks oluline konstruktiivne dialoog nii Eesti kui Vene turu traditsioonilise piimatoodete tarnijaga," lausus ta.

Sojuzmoloko on 2008. aastal asutatud Venemaa piimatootjaid ja -töötlejaid koondav organisatsioon, mille eesmärgiks on piimatööstuse huvide kaitsmine. Sojuzmolokosse kuulub enam kui 3000 Venemaa ja Valgevene piima ja piimatoodete tootjad. Tere oleks esimene Balti riikidest pärit Sojuzmoloko liige.

Tere käive moodustas 2010. aastal ligi 100 miljonit eurot. Ettevõtte peamised turud on Eesti, Venemaa, Soome, Läti ja Taani.