Sündmused said alguse eile, kui Tere Paide tootmise värava taha ilmusid ärimees Rainer Nisu ja kohtutäitur Virge Välb, et viia ära Nisule kuuluv juustuliin, mille ta oli kevadel Valmetek Investi vara enampakkumiselt ostnud ja mis seisis Tere ruumides.

Kui valvur neid edasi ei lasknud, sõideti masinatega väravast piimaauto sabas sisse. Nisu võttis kirve appi, et selle abil tootmishoonesse tungida. Kuna seadme äraviimine võtab aega, jätkus see veel tänagi.

Kivine sõnul sõlmis Tere eelmisel aastal juustu toota sooviva Valmetek Investiga lepingu Tere Paide tootmishoones olevate ruumide rentimiseks.

"Ruumid said kohaldatud, remonditud ja Valmetek seadis sinna üles seadmed," rääkis Kivine.

Majandusseisu keerulisemaks muutudes tekkisid firmal raskused ning juustutoomist seal ei alustatudki.

Kevadel toimunud Valmeteki varade enampakkumisest kuulis Tere juht mõned tunnid enne selle toimumist ning seetõttu esitati kohtutäiturile Valmetek Investi vastu 100 223,64 euro suurune nõue vahetult enne enampakkumise toimumist.

Kuigi ka Kivine osales Tere esindajana oksjonil, otsustati teatud summa peal võidupakkumine katki jätta. Oksjoni võitis 32 000 euroga Rainer Nisu.

"Edasi läks asi kohtusse meie nõude õiguspäraseks tunnistamiseks," rääkis Kivine.

Eile olid Tere tootmisjuhid kogunenud Tallinna nõupidamisele, kui tuli Paidest kõne, et kohtutäitur Virge Välb nõuab sissesaamist, et seadmeid kätte saada. Mõne aja pärast tuli meilile kohtumäärus, mis lubas toiminguid läbi viia.

Kõik on Kivine sõnul selge ja arusaadav, ainus mis hämmingut tekitas on see, et kohtutäitur ei mallanud ära oodata ettevõtte esindaja ehk Paide tootmise juhataja saabumist. Väravavalvur ei saa tema sõnul olla antud juhul ettevõtte esindaja.

"Me oleme täna kõige enam pettunud selles, et me oleme juhtiv piimaettevõte, me ei kao mitte kuhugi, meil on sadu inimesi tööl ja meile tullakse keset päeva, lüüakse kirvega uks maha ning hakatakse seadmeid viima kes teab kuhu," sõnas Kivine.

"Need ei ole meie seadmed, aga asju annab kokku leppida. Oodata ära meie esindaja, lõpetame ära tootmise, avame uksed."

Kivine sõnul käis kohtutäitur seadmeid üle vaatamas ka esmaspäeval ning jäi arusaamatuks, miks siis ei soovitud näiteks ruume kuni kohtuvaidluse lõpuni pitseerida.

Kivine kinnitas, et seadmete hoidmise eest Tere Paide tootmishoones Nisule rendiarve edasi ei tiksu.