Tesla tegevjuht Elon Musk ütles, et firma investeerib 4-5 miljardit dollarit uue „gigatehase“ ehitusse, et toota odavamalt ja tõhusamalt superakusid oma tulevastele elektriautodele, nende hulgas ka Tesla Model 3-le, mis näeb ilmavalgust 2017. aastal ja hakkab maksma umbes 35 000 dollarit.

Autotootja on kiirendanud Fremonti tehase laiendamist, kus valmistatakse Model S sedaane ja hakatakse järgmisel kevadel tegema ka Model X crossover’eid. Musk ütles, et neil on võimekus toota nädalas 1000 autot ja järgmise aasta lõpuks suudavad nad selle koguse kahekordistada. Sellel aastal on Teslal plaan maha saada 35 000 Model S sedaaniga.

Neljapäeval andis autotootja teada, et koostöös Jaapani elektroonikagigandi Panasonic Corpiga avatakse 2017. aastal USAs hiiglaslik tehas akude tootmiseks. Musk ütles, et kuigi Nevada osariigis on neil tehase jaoks põhimõtteliselt kokkulepe tehase krundi jaoks olemas, peab firma enne lõpliku otsuse langetamise veel paaris osariigis läbirääkimisi.

Viimases kvartalis lasi Tesla välja 8763 Model S sedaani ja toimetas ostjateni rekordilise 7579 autot, tunnistades, et „ei jõua sammu pidada kasvanud nõudlusega“ Põhja-Ameerikas ja Euroopas.

Kolmandas kvartalis kavatseb firma klientideni toimetada 7800 autot, neljandas kvartalis peaks aga tehase laiendus võimaldama suurendada seda arvu 13 000-ni.