TEZ Tour Eesti kommertsjuhi Lea Kroonmanni sõnul võistlevad Eesti reisihuviliste tähelepanu eest nii välisreiside korraldajad kui siinsed siseturismi ettevõtjad.

Kroonmanni hinnangul on suhe Eestis puhkamise ja nn soojamaapuhkuste hindade vahel ülinapp ning kohati ka Eesti-puhkuse kahjuks, vahendas ettevõte.

„Kui nädalase kõik-hinnas viietärnise hotellipuhkuse hind Türgis on kokkuvõttes soodsam kui sama pikk puhkus Eestis, siis selge on see, et tasakaal on paigast ära“, ütles Kroonmann. Kroonmanni lisas, et Eestis puhkamist soodustaks siinsete turismiettevõtjate suurem paindlikkus ning hinnaeelise tekitamine. 

Kroonmanni sõnul näitas seekordne turismimess, et väljasool Eestit asuvatesse puhkekuurortidesse reisimises tagasilööke ei ole ja paika ei pea ka arvamus nagu sooviks Eesti inimesed vaid säästureise.

„Müüsime kolme päevaga üle rohkem kui 12 miljoni krooni eest ning keskmiseks hinnaks kujunenud 8000 krooni räägib juba iseenesest, et reisitakse heades hotellides“, rõhutas Kroonmann. Tez Tour plaanib sel suvel soojadesse puhkekuurortidesse lennutada üle 16 000 turisti.

Kroonmanni sõnul osteti enim reise Türgisse Antalyasse, kuid ülimenukaks osutus ka eelmisel aastal müügile tulnud puhkusepiirkond Bodrum. Talvistest puhkepiirkondadest oli endiselt edukas Egiptus, kuhu müüdi ca 600 paketti. „Eesti inimene tahab päikest ja sooja ning kui hinnavahe näiteks Pärnu või Saaremaa-puhkusega on sama, siis jäävad viimased pahatihti siiski alla,“ ütles Kroonmann.

Kroonmann hindab, et reisikorraldajate pingutused kliendi tähelepanu võitmiseks toob kasu kõigile. „Klient võidab kindlasti hinna- ja kvaliteedisuhte paranemises ja teenindustaseme tõusus, reisikorraldajad aga lõppkokkuvõttes paremates toodetes ning teenustes“, rõhutab Kroonmann.

Tez Tour müüb 2009 suvehooajal puhkusereise Türgisse erinevatesse kuurortidesse, näiteks Antalyasse, Kemerisse, Marmarisse, Bodrumisse jne. Samuti toimuvad reisid Kreekasse Haniasse, Iraklioni, Rhodosele, Korfule ja Kreetale, Hispaaniasse Costa del Soli ja Barcelonasse.

TEZ Tour on suurim turismikontsern Ida-Euroopas, mis 2008. aasta veebruarist alustas oma tegevust ka Eestis. Turismikontserni Tez Tour teenindas 2008 aastal kokku ligi 1,6 miljonit turisti ja kontserni turistide kasv oli 56%. TEZ Tour pakub ca 35 erinevat reisisihtpunkti üle maailma. TEZ Tour´i esindustes töötab ühtekokku 5000 inimest