TI EfTEN Varahalduse juht Kristjan Lepik nentis, et ligi aasta aega on uutele fondidele vundamenti laotud, kuid nüüd näib olevat sobiv aeg varahaldusteenuse käivitamiseks.

„Turgudel on hinnad sisenemiseks soodsad ja tõenäoliselt saavad lähemad aastad turgudel olema väga heitlikud, suurte kõikumistega – mis sobib meie aktiivse investeeringute juhtimise stiiliga,“ ütles Lepik. „Osta-ja-unusta-strateegiaga fondid vajavad konkurentsi, meie fondid on aktiivselt juhitud ja seetõttu ei ole päris tavapärased aktsiafondid.“

EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas ütles, et EfTENi laiem ambitsioon on kohalikul varahaldusturul kasvada oluliseks tegijaks, kaasates ühe katuse alla erinevate kompetentsidega inimesi.

TI EfTEN Globaalne Portfell saab ettevõtte teatel olema mõnevõrra konservatiivsem, investeerides erinevatesse varaklassidesse, sealhulgas ka indeksaktsiatesse ning vajadusel hoides osa vahendeid võlakirjades ja hoiustes.

TI EfTEN Maailma Pärlid hakkab investeerima rohkem üksikutesse ettevõtetesse ja ühe aktsia osakaal portfellis võib olla kõrgem, suurendades seeläbi fondi riskitaset ja ka potentsiaalset tulu.

Maailma Pärlite fondi eesmärgiks turgude närvilisust soodsalt aktsiate ostmiseks ära kasutada.