Kuuli rääkis, et praegu üritavad poliitikud meile teha silmamoondamist, olgu selleks siis Kanuti aia sündmused või midagi muud. „Meile näidatakse powerpointi, kus pole power'it ega pointi,“ lausus Kuuli, kes on veendunud, et seda kõike tehakse oma ihaldatud töökoha saamiseks.

Meil tuleb kohe 101 inimesega töövestlus ning me peame sellel tööintervjuul küsima õigeid küsimusi, mitte laskma tööle kandideerijal rääkida asjadest, millest tema tahab, leidis tööandjate keskliidu volikogu esimees. „Ma ei näe, et tänastel poliitikutel oleks võimet nende küsimustega tegeleda, aga kuna keegi neid küsimusi nende käest ei küsi, siis nad saavad tagasi valituks,“ lausus Kuuli.

Kuuli tõi oma ettekandes välja neli küsimust, mida valija peaks riigikokku pürgijatelt kindlasti küsima:

  • Mida teete, et majandus püsivalt kasvaks?
  • Kui oleks teie teha, siis millistesse riigieelarve valdkondadesse panustaksite oluliselt rohkem ja mille arvelt?
  • Mis oleksid kõige julgemad arendusprojektid, mida Eesti peaks ette võtma?
  • Mida te teeksite, et Eesti oleks Euroopas parim koht elamiseks?

Kuuli sõnul elab Eesti täna hästi tänu paarikümne aasta tagustele otsustele, mis olid julged ning viisid meid edasi, aga praegu oleme me kõikidele asjadele vastu ning leiame kõiges vaid tegutsemisega kaasneda võivaid negatiivseid nurki.

Samas just suurprojektid toovad arenguhüppe ka ümbritsevas keskkonnas ning panevad inimesed laiematl mõtlema ning tõmbavad ligi talente. "Kui me ei küsi uute tööle kandideerijate käest õigeid küsimusi, neid küsimusi, mis on õiged meie, valijate jaoks, siis ei tee need uued inimesed midagi teisiti," on Kuuli veenudud.