„Näiteks töötajate maksustamine peaks pakkuma eeliseid segmendipõhiselt. Võib-olla startuppe peaks teisiti maksustama, neil on sotsiaalmaksukoormus väga kõrge. Võib-olla ingelinvestoreid peaks hoidma nii, et nad saaks kolm kuni viis aastat paremalt oma portfelli pööritada, sest ingelinvestorite raha on alati kohalik. See ei ole nii, et horvaatia ingelinvestor tuleb Eestisse, vaid ta peab kohalikke inimesi tundma," selgitas Paananen.

Ta tõi välja ka ehmatava fakti:  „Aktsiaosalusprogrammide maksustamisega tõuseb Eesti ülimalt negatiivselt esile kui ainus riik, kes maksustab tööandjat. Kui töötaja saab aktsiaid ja need enne kolme aasta möödumist ära müüb, peab tööandja müügi väärtuse pealt veel 68% erisoodustusmaksu! Eesti on ainus riik maailmas, kes sellisel kujul kohtleb tööandjaid."

Paananeni hinnangul juhul, kui need asjad saaks muudetud, on meil suured võimalused, et siia tuleks veelgi tehnoloogiaarenduskeskusi. „Me ju muutume kogu aeg üha avatumaks, kuigi Skype palkas eelmisel aastal vaid 20% inimestest väljaspoolt Eestit ja 80% inimestest palkasime siit. Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) nägemuses oleks aastal 2020 Eesti IT-sektoris 50 000 töötajat, mille seas on otseste arendajate kõrval ka IT-ga kõrvalt seotud ametid nagu juristid jne."