„Olen otsustanud pärast kaheksat põnevat tööaastat Skype’is erinevates rollides edasi liikuda. Paari aasta eest seatud eesmärgid, mis olid seotud Skype’i integreerumisega Microsofti kontserni, on täidetud ja see aeg on olnud väga huvitav ning suuri väljakutseid pakkuv. Tunnen aga, et praegu on õige hetk öelda aitäh ja tõmmata korraks hinge, et minna vastu uutele väljakutsetele,“ selgitas Paananen oma lahkumise tagamaid.

„Olen uhke iga töötaja üle Skype’is - sügav kummardus kõigi ees, kellega mul on olnud au koos töötada. Plaanin sügisest jätkata vabatahtlikku tööd Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu juhatuse liikmena IT hariduse ja tööjõu küsimustes ning panustada IT hariduse edendamisse IT Akadeemia juhtkomisjoni esimehena koostöös Haridusministeeriumi, Majandusministeeriumi, Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse ning Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooliga.“

„Tänan Tiitu tema viimase 18 kuu jooksul tehtud töö eest Skype’i Eesti kontori juhina, mil siinne meeskond kasvas rohkem kui saja uue inseneri võrra – Skype’i Eesti arenduskeskus on ettevõtte jaoks jätkuvalt väga olulise tähtsusega. Me oleme Tiidule tänulikud tema aastatepikkuse pühendumuse ning eduka juhirolli kandmise eest,“ ütles Microsofti Skype divisjoni finantsdirektor Bill Koefoed.

Kes võtab üle siinse arenduskeskuse juhi koha, selgub järgnevate kuude jooksul. „Skypel on Microsoftis ees väga suur tulevik ja oluline roll inimeste omavahelise suhtluse võimaldajana, olenemata asukohast, seadmest või olukorrast,” rõhutas Paananen.

Tiit Paananen liitus Skype’iga aastal 2005, mil asus juhtima Skype’i tarkvaraarenduse testimise meeskonda, kasvatades selle aastate jooksul mõnest töötajast Eestis enam kui sajani üle maailma. Viimased kaks aastat on tema tööks olnud vastutada Skype’i inseneride tehniliste kompetentside arenduse ja koolituse eest üle maailma. Microsofti divisjoni Skype Eesti üksuse juhina töötas Tiit Paananen alates aprillist 2012, mil võttis rolli üle Sten Tamkivilt.

Skype Technologies OÜ on 450 töötaja ja mitmekümne vaba töökohaga Eesti üks suurimaid tarkvaraarendusfirmasid, mis on 2003. aastal asutatud internetisuhtlusfirma Skype üks kaheksast ülemaailmsest arenduskeskusest. Alates 2011. aasta oktoobrist on Skype Microsofti divisjon.