Kontserni käive langes eelmisel aastal tunamullusega võrreldes 2,6 protsendi võrra 3,2 miljoni euroni. Vähi sai Valga Groupi nõukogu esimehena mullu tasu 46 000 eurot, selgub Valga Groupi konsolideeritud majandusaasta aruandest.

Valga Groupi suuromanik on 42,9 protsendiga Tiit Vähi, talle järgnevad 14,3-protsendiliste osalustega tema lapsed Ronald Vähi ja Evelin Karp ning ettevõtte juht, Tiit Vähi kälimees Jaak Raudsepp. Lisaks on Priit ja Raul Raudsepal mõlemal 7,1 protsendi suurune osalus, kirjutas BNS.

Tütarkontserni Silmet Grupp kõige olulisema osalusega ettevõtte AS-i Sillamäe Sadam 2011. aasta kaubaveo maht oli 4,9 miljonit tonni. Aruandeperioodil olid sarnaselt varasema perioodiga sadama arendus- ja ehitustegevuses peamiseks varem alustatud projektide lõpetamine ja sellega kaasnevad investeeringud. Sillamäe Sadamaga lepingulistes suhetes olevatest terminalidest jätkasid suuremahulisi arendustegevusi AS BCT, AS Silsteve ja AS Alexela Sillamäe.

Silmet Grupi 2011. aasta konsolideeritud käive oli 954 000 eurot.

Kontserni kuuluva Adacta tütarfirma AS-i Pühajärve Puhkekodu klientide voodiööpäevade arv oli mullu 38 819, mida on tunamullusest 1001 võrra vähem. Ettevõtte müügitulu oli 2,3 miljonit eurot ehk 3,1 protsenti suurem võrreldes eelneva aastaga.

OÜ-s Valga Group oli mullu kolm töötajat, tööjõukulu oli ligikaudu 140 000 eurot. Kontsernis oli töötajate keskmine arv mullu 107 põhikohaga ja 32 osalise tööajaga töötajat, tööjõukulu kokku oli 1,7 miljonit eurot.

Valga Groupi juhataja töötasu oli 3200 eurot kuus. Adacta nõukogu ja juhatuse liikmetele tasusid ei makstud. Silmet Grupi juhatuse ja nõukogu liikmete tasud koos maksudega olid mullu 208 000 eurot.

Ettevõtte juhatuse ettepaneku kohaselt makstakse aruandeaasta kasumist 1,7 miljonit eurot dividendideks, pärast dividendide maksmist on kontserni jaotamata kasum 26,9 miljonit eurot.

Valga Groupi kuuluvad koos tütar- ja sidusettevõtetega AS Silmet Grupp ja koos tütar- ja sidusettevõtetega OÜ Adacta.

Tänavu aprilli lõpus omandas Valga Group täielikult Sillamäe sadama omaniku Silmet Grupi. Seni kuulus Valga Groupile 51 protsenti Silmet Grupi aktsiatest.