Selle aasta mais algatas Tallinna linnakohus Pikani, personaliotsingufirma Fontes juhatuse esimehe Tõnis Arro, Saksa Auto ASi juhatuse esimehe Erki Aaviku ja Eesti Ekspressi peatoimetaja Aavo Koka loodud osaühingu Stude Invest pankrotimenetluse, kui tuvastas, et prominentsete tippjuhtide loodud firma on võimetu tasuma endal lasuvaid võlakohustusi.

Ajutiseks pankrotihalduriks määratud Rein Kallaste andmetel on osaühingul ainuüksi ilma viivisteta võlgu üle 277 000 krooni. Sellest lõviosa, pea 250 000 krooni, on firma võlgu kahele projekteerimisfirmale, kes vastavalt mullu aprillis sõlmitud lepingule koostasid Tallinna vanalinnas Pikal tänaval asuva Maiasmoka kohviku hoone ümberehitamise projekti.

Kallaste sõnul on firmade võimalused Stude Investilt oma võlgu kätte saada peaaegu olematud, sest pankrotihaldur on seni suutnud firma varadena arvele võtta vaid osaühingu pangakontol olevad neli krooni ja Maiasmoka hoones asuvad kaks lauda.

«Investi endine tegevjuht Marti Aavik rääkis küll suurematest mööblikogustest, kuid siiani on selgusetu, et kus need asuvad,» lausus Kallaste. Pankrotihalduri sõnul on tal olnud raskusi firma varade kohta info saamisega, sest Investiga seotud inimesed veeretavad vastutust üksteise peale.