Tiskrelased kardavad, et ülerahvastumisega kaasneb kogu piirkonna tehniline ja teeninduslik ülekoormamine. „Paljud Tiskresse kolinud inimesed on arvestanud sellega, et kehtiv üldplaneering lubab Rannamõisa tee kinnistutele ehitada vaid ühepereelamuid ning üksikuid kortermaju,” sõnas kohalik elanik Jaana Altsaar. Tema sõnul vähendavad arutluse all olevad muudatused oluliselt nende vara väärtust ja elukeskkonna kvaliteeti, kirjutab Eesti Päevaleht.


Kõnealune detailplaneering on juba aastaid kohalikke rahutuks teinud. Eelnevate protestide tulemusel muudeti algselt neljakorruseline hoonestus kolmekorruseliseks, kuid Tiskre elanikke see muudatus ei rahulda. „Kõige õigem oleks jätta Tallinna üldplaneering muutmata, kuna uus detailplaneering ei arvesta praeguste elanike soovide ja vajadustega,” ütles Altsaar.


Uute korruselamute vastu on ka Tiskre-Hansu ja Hansuõue, kus paiknevad kolme- ja neljakorruselised kortermajad, elanikud. „Aktsepteeriksime detailplaneeringut, mis oleks kooskõlas Tallinna üldplaneeringuga ning piirkonda ehitataks ikkagi väikeelamud,” sõnas sealne elanik Maarja Võrk.


180 Tiskre elanikku saatsid juulis linnaplaneerimise ametile avalduse, milles palutakse mitte muuta üldplaneeringut. Haabersti linnaosavalitsuse arhitekt Tiina Jaska tõdes, et praegu pole veel teada, millal toimub Rannamõisa tee kinnistute detailplaneeringu avalik arutelu ja kas kohalike protesti arvestatakse. Ta liubas, et kindlasti arvestatakse kõigi kohalike elanike mõistlikke arvamusi.


Detailplaneeringu koostanud OÜ Hendrikson & Ko projektijuht Jaanus Aavik arvas, et Tiskre elanikud suhtuvad uude planeeringusse subjektiivselt. Tema sõnul on üldplaneering umbes kümme aastat vana ning sellise ajaga toimuvad kõigis linnades muudatused, millega tuleks kaasas käia. Infrstruktuuri ülekooramtus on uue planeeringuga lahendatud.