"Saime täna hommikul vastuse ja kirjas oli selline meeldiv ümarik jutt, kus viidatakse, et mistahes nende otsuste ümbervaatamised toimuvad kooskõlas olukorra stabiliseerumisega," ütles Eesti veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel teisipäeval BNS-ile.

Pärteli sõnul on olemas väike lootus Venemaa veterinaarteenistuste esindajatega isiklikul pinnal kohtudes läbirääkimisi pidada, kuna järgmisel nädalal Venemaal toimuvale SRÜ riikide samateemalisele nõupidamisele on kutsutud ka Balti riikide esindajad. Eestist osaleb nõupidamisel veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Mati Loit.

Eesti toiduamet saatis eelmisel teisipäeval Venemaa veterinaarteenistusele kirja, milles soovis Eesti liha-, piima- ja kalatoodete impordiloa taastamist. Amet selgitas kirjas Vene kolleegidele, et Eestis ei ole suu- ja sõrataudi juhtumeid esinenud alates 1982. aastast.

Vene peaveterinaarinspektor andis määruse keelata seoses suu- ja sõrataudiga kariloomade, liha-, piima- ja kalatoodete ning loomse tooarine ja sööda import Euroopa Liidu, Balti ning Ida-Euroopa riikidest 26. märtsil.