Veterinaar ja toiduameti Harjumaa veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaare sõnul on ka praegu ametnikud Kalev Chocolate Factory’s kohal.

„Me tutvusime alguses dokumentidega ja siis käisime kõigil korrustel veevarustust ka füüsiliselt kontrollimas. Kõik toimis,“ rääkis Vahesaar Päevaleht Online’ile.

Vahesaare sõnul peab ettevõttele tööloa andmiseks olemas olema piisav voolava sooja-ja külma vee varustus.

„Meie poolt tootmiseks takistusi pole,“ sõnas Vahesaar ja täpsustas, et esialgu on olemas suulised kokkulepped. „Me vormistame selle kohta lähitundidel ka haldusakti,“ kinnitas Vladimir Vahesaar.

Kalevi kommivabrik hakkas endale eile Tere piimaautodega vett vedama, sest veevõlg AS Elveso ees viis selleni, et veefirma keeras kommivabriku kraanid kinni.

Kalev on AS Elvesole praeguse seisuga võlgu umbes 360 000 krooni. Kommivabrik kaebas AS Elveso konkurentsiametisse, kuna Kalevi hinnangul keeras veefirma neil vee kinni seadusevastaselt.

Samuti loodab Kalev tsisternvee kasutamisest tingitud lisakulud AS Elvesolt sisse kasseerida. 

Konkurentsiameti üldosakonna juhataja Maarja Uulitsa sõnul jõudis Kalevi kaebus konkurentsiametisse täna. Rohkemat amet kommenteerima ei soostunud, kuna menetlus on väga varasjases staadiumis. "Kaebus on võrdlemisi mahukas ning selle läbitöötamine võtab aega," selgitas Uulits.