"Loomulikult mõjutavad meie hindu Austraalia üleujutused ja muud katastroofid maailmas! Austraalia üleujutuste kajastamine ka Eesti meedias on tänuväärne juba seetõttu, et näitas väga kujukalt inimestele, mis tegelikult ja millises ulatuses toimus. Üleujutuste piirkond oli ju sama suur kui Prantsusmaa ja Saksamaa kokku!" sõnas Potisepp.

"Sealt piirkonnast, kus olid kõige suuremad üleujutused, tuleb kogu Austraalia riigi suhkrusaak ja paraku vähemalt ekspordiks seda ei jätku. Austraalia on pöördunud juba ise Tai ja Brasiilia poole suhkru ostuks oma elanikkonnale. Loomulikult mõjutab olulise koguse suhkru puudujääk koheselt maailmaturu hindu. Suhkru pakkumismahud on EL-s suhteliselt väikesed, sest maailmaturu nõudlus ja hinnad on kõrgemad, ning loomulikult müüvad kasvatajad toodangut sinna, kust saadakse kõrgemat hinda," sõnas Potisepp.

Austraalia on ka maailma neljas nisueksportija.

"Palju saaki oli üleujutuste piirkonnas,kust ei saada seda kätte ja osa saagist hävinenud. Aga see ei ole ju veel kõik. Põhja-Ameerika lumetormid ja Malaisia tulvaveed (muuseas, kui olime Malasias, siis televiisorist nägime, kuidas erinevates piirkondades tulvaveed möllasid ja teid ära viisid;kui oled ise eemal ja mõnusas hotellitoas, tundub see väga kauge ja uskumatuna) ähvardavad tõsta suhkru hinna enam kui 30 aasta kõrgemaile, nisu hinna ligi 2,5 aasta ja palmiõli hinna kolme aasta kõrgemaile tasemele," sõnas Potisepp.