Konkursile saab esitada möödunud aasta jooksul Eesti turule toodud uusi toiduaineid kuni 7. märtsini, teatas toiduliit.

Konkursi esimeses etapis hinnatakse väiketootjate uudistooteid regiooniti. Hindamine toimub 10.märtsil Tartu Kutsehariduskeskuses.

Tootegruppide võitjaid asub komisjon välja selgitama 22.-24. märtsil toimuvatel degusteerimistel.

Konkursi lõpus antakse välja 4 kuldmärki: “Eesti Parim Toiduaine 2011”, “Eesti Parim Toit Tervisele 2011”, „Eesti Parim mittealkohoolne jook 2011“ ja „Eesti Parim Alkohoolne jook 2011". Alagruppide võitjatele antakse välja hõbemärgid.

Eraldi toimub regionaalne tootekonkurss „Eesti Parim Toiduaine Piirkonna Väikeettevõttelt 2011“ Lääne-Eestis, Lõuna-Eestis ja Ida-Eestis.

Tootegruppide võitjate seast valitakse üldvõitja 5. aprillil ning Eesti Parim Toiduaine 2011 tehakse avalikkusele teatavaks aprilli lõpus.