"Eksperdid on ennustanud, et toiduainete hinnad peaksid hakkama langema, tegelikult aga pole seda juhtunud," rääkis Potisepp ajalehele Pealinn.

"Ilmselt pole ilmselt lootuski, et toiduainete hinnad veelgi ei tõuse. Elektri ja kütuse hinnatõus mõjutab absoluutselt kõiki hindu, see kandub edasi, kuigi mõju ei pruugi avalduda kohe," lisas Potisepp.

Viimastel kuudel on Potisepa sõnul hinnatõusu veduriks olnud kaupadest suhkur, värsked puu-ja köögiviljad ja kohvi.

"Teisalt on sellele hoogu juurde andnud poliitilised otsused, õigemini tahte puudumine maksupoliitikaga hinnatõusu ohjeldada," rääkis Potisepp, tuues näiteks ka tõsiasja, et riigi plaanitud energiahinna tõusul on teinegi külg.

"Mida suurema osa inimeste palgast haaravad kodukulud, seda vähem saavad nad toitu osta," toonitas Potisepp.

"Meediast võib jääda mulje, et tootjatele hinnatõus meeldib. Vastupidi – see teeb meid hoopiski väga murelikuks. Meil on tarbijat vaja täna, homme ja ülehomme. Riik saaks hinnatõusu ohjata aktsiise kärpides või vähemalt aktsiisitõuse edasi lükates. Mis majanduse elavnemisest me räägime, kui siseturul valitseb langus," mainis Toiduliidu juht.

Kuigi 1. jaanuarist kaob Tallinnas 1. juunist 2010 kehtinud müügimaks, jääb selle mõju toiduainete hindadele tõenäoliselt märkamatuks, sest suur osa ettevõtjaid võttis maksu enda kanda ja väidetavalt müügimaksu tõttu hindu ei kergitanud.