Tallinna toidumessi direktor Tiit Sarv ütles täna ajakirjanikele, et kuivõrd praegu käivad mõned firmad messidel üle aasta, siis loodab ta, et kaheaastase intervalliga messil on enamus toidutootjaid korraga kohal. "Eesti turu mahtu arvestades polegi mõistlik igal aastal käia," nentis Sarv.

Järgmine kümnes Tallinna toidumess toimubki 2003. aastal, 2002. aastal on plaanis piirduda vaid kokkade, kelnerite ja teiste toiduga seotud erialade kutsevõistlustega. Firmad, kes soovijad siiski oma tooteid ka järgmisel aastal eksponeerida, võivad seda võistluste juures teha. Kui seni on rõhuasetus olnud messil ja kutsevõistlused on olnud selle juures, siis järgmisel aastal on rõhk võistlustel ning väiksemas ulatuses mess lisandub neile, rääkis Sarv. Ülejärgmise aasta mess on taas traditsiooniline - rõhuasetusega messil.

2002. aasta üritus toimub septembris, samaaegselt turismimessiga. Sarve sõnul on turismimessi ja toidumessi sihtgrupp paljuski kattuv, sest näiteks restoranid on seotud nii toidu- kui turismivaldkonnaga. Mõlema messi külastajate hulgas on hotellide töötajad, kaupmehed, toidutöötlejad.

Kui toidumessid on spetsialiseeritud ärilt-ärile tüüpi kontaktmessid, mis polegi tavakülastajale suunatud, siis messidele vahepealsele aastale jääval üritusel on tavapublikule rohkem mõeldud.

IX Tallinna toidumess algab homme Eesti Näituste messikeskuses ja kestab reedeni. Ühe päeva pilet maksab 175 krooni.