AS-i Toila Sanatoorium juhatuse liikme Sulev Reelo sõnade kohaselt hakkab uus kompleks põhinema just saunal. “See on natuke teistmoodi ideoloogia, kui Eestis on harjutud nägema. Uue kompleksi põhiosa baseerubki saunamõnude nautimisel. Mõte on pakkuda puhkajatele saunaskäiku korraliku ajaviitena, aga ka sinna juurde kuuluvaid teenuseid.” Peale saunakompleksi, kuhu kuulub seitse sauna (erinevate temperatuuridega soome saunad, türgi saun, leilisaun, infrapunasaun), tuleb uude kompleksi ka väike veekeskus koos laskumistoru ning liumäega, aga ka kiirtoidukoht, mahla- ning teebaar. Reelo teada pole Eestis ühtegi sarnaselt ülesehitatud kompleksi.

Uue rajatise ehituspinna suurus on 1500 ruutmeetrit, millest klientide kasutada jääb 900 ruutmeetrit. Kompleks ühendatakse sanatooriumi praeguse ujulaga.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) eraldas septembris Toila sanatooriumi projekti tarbeks 10 miljonit krooni, kogu finantseering ulatub aga 20 miljoni kroonini.

“Ehitusega oleme juba alustanud ning järgmise aasta juuniks peaks olema uus osa avatud,” lausus Reelo.

Sanatooriumi laiendamisega loodab ettevõte senisest enam oma külastajate hulka meelitada välismaiseid kliente. Pilgud on suunatud nii Kesk-Euroopasse, Skandinaaviasse kui ka Venemaale.