Tomingas ütles teisipäeval BNS-ile, et Tool ja Balkin on esitanud sellekohase kirjaliku avalduse. "Kõik otsused sünnivad läbirääkimiste tulemusena. Tänaseks oleme jõudnud lahenduseni, mis on osapooltele sobiv," kommenteeris Tomingas.

"Baltplast OÜ osalus Arco Varas on olnud piisavalt kaua piisavalt suur, et olla esindatud ettevõtte nõukogus. Lisaks on Tool ja Balkin näidanud üles ka piisavat võimekust teise börsiettevõtte, Silvano Fashion Groupi nõukogu juhtimises," ütles Tomingas.

Tomingas märkis, et kuigi ajad on kinnisvaraarenduses endiselt keerulised, pakuvad keerulised ajad ka palju uusi võimalusi. "Tahame keskenduda ettevõtte arendamisele ja ülesehitamisele," ütles Tomingas.

"Tänan väga lahkuvaid nõukogu liikmeid Ragnar Meiterni ja Kalev Tannerit, kes on mitu aastat seda rasket koormat vedanud ja enda parimad teadmised Arco Vara nõukogu töösse panustanud," ütles Tomingas.

Möödunud nädalal tegi Tomingase kontrollitav Toletum OÜ ettepaneku valida Arco Vara nõukogust lahkuvate Tanneri ja Meiterni asemel uuteks liikmeteks Balkin ja Tool. Arco Vara nõukogus on praegu viis liiget, nõukogusse kuuluvad veel Hillar-Peeter Luitsalu ja Aare Tark.

Arco Vara erakorraline üldkoosolek arutas veebruaris Baltplasti nõudel Meiterni, Tanneri ja Targa nõukogust tagasi kutsumist, aga siis ei leidnud see ettepanek toetust. Baltplast soovis toona, et nõukogusse valitaks lisaks Toolile ja Balkinile ka Aivar Pilv.

Arco Vara suurim akstionär on 21,62 protsendiga OÜ HM Investeeringud, mille omanik on Luitsalu. Toletum OÜ-le kuulub 21,61 protsenti ettevõtte aktsiatest. Baltplast on ligi 19-protsendilise osalusega Arco Vara suuruselt kolmas aktsionär.

Toolil on pooleli kohtuasi, milles teda süüdistatakse Arco Vara aktsiatega manipuleerimises. Tool on mitmes kohtuastmes õigeks mõistetud, kuid vaidlus jätkub riigikohtus.