Tõmošenko tõi näiteks Ameerika Ühendriikide föderaalreservi (keskpanga), kes lülitas hiljuti rea riike nagu Brasiilia, Mehhiko, Singapuri ja Korea Vabariigi oma otsearvelduste süsteemi.

Ukraina peaminister lisas, et Euroopa riigid peavad loobuma protektsionismist ning eurotsooni riigid ei peaks Ida-Euroopat ignoreerima. „Me ei tohi lubada eurol (uut) raudset eesriiet tekitada,“ märkis Tõmošenko.

USA föderaalreserv avas sügisel 2008 oma mõningate välispartneritega vahetusliinid, mille abil rahuldada nende dollarivajadusi. Analoogse sammu astus ka Euroopa Keskpank, kes avas Taani, Poola ja Ungari keskpankadele likviidsuse juurdepääsu.

Ukraina, kes on võrreldes teiste Ida-Euroopa riikidega rohkem üleilmsest majanduskriisist kannatada saanud, loodab väga väljastpoolt tulevale finantsabile. Riigi juhtkond on leppinud Rahvusvahelise valuutafondiga (IMF) kokku 16,5 miljardi dollari (üle 206 miljardi krooni) suuruses laenus.

Kuid siiani on Kiiev saanud kätte ainult laenu esimese osa. IMF otsustas fondi ekspertide arvates Ukraina ebarahuldava finantspoliitika tõttu katkestada ajutiselt raha ülekanded.

Kiiev on pöördunud lisaks ka mitmete välisriikide nagu näiteks Venemaa ja nn suure seitsmiku (G7) poole, kuid kas neid palveid on ka edu saatnud on veel selgusetu.

Euroopa Liit on varem Ungari peaministri Ferenc Gyurcsány palve 180 miljardi euro (üle 2,8 triljoni krooni) suuruse laenu saamiseks tagasi lükanud. Euroopa Komisjoni esindajad on öelnud, et kavatsevad pidada läbirääkimisi finantsabi osas iga regiooni riigiga eraldi.